Monday, 28 March 2011

DEMAK Kawasan Pisang Panas


YB Drauf adalah orang yang berpegang kepada JANJI lah. Bukan macam seperti yang suara sumbang katakan

                                                                                                                                                    
Di dalam sibuk orang berbicara mengenai kawasan Demak, siapa Calon yang sesuai timbul pula cerita baru. Sebelum ini nama Joli, Wan Hamzah dan juga Dr Hadzlan yang menjadi sebutan. YB Drauf pula membuat pc mengatakan sudah tiba masanya untuk Demak merasa NAFAS BARU dan JIWA MUDA bagi membangunkan kawasan Demak. Sikap ini dilihat sebagai amat sporting. Bravo kepada YB Drauf.

Adakah YB Daud juga akan berbuat demikian? YB Julaihi pula? Sanggupkah mereka ini memebri peluang kepada pemimpin yang lebih muda dan LEBIH RAKUS?  Tetapi persoalan pada kali ini adalah ,engenai YB Drauf.  Sebanaku2u pergi ke kawasan rumahkedai di kawasan Demak semalam untuk meninjau kawasan PISANG PANAS oleh sesetengah pihak.

Lain pula feedback yang Sebanaku2u dapat apabila meninjau di kawasan tersebut. Terdapat suara suara SUMBANG mengatakan yang sekrang YB Drauf berkempen secara senyap senyap untuk mengambil balik kawasan beliau iaitu DEMAK.  Mungkin Sebanaku2u silap dengar. Sebab pada pandangan Sebanaku2u, YB Drauf adalah salah seorang YB yang boleh dikategorikan sebagai Bersih.  Seorang yang berprinsip. Tidak mungkin beliau hendak menarik balik tawaran beliau untuk memberi kawasan DEMAK kepada bakal calon calon lain.

Lagipun AGENDA YB Drauf adalah untuk melihat penduduk kawasan beliau maju dan dipimpin oleh oleh BARISAN NASIONAL dan bukannya PKR.   Tidak mungkin beliau menarik balik kenyataan beliau tempoh hari. Suratkhabar, radio, TV semua dah mencanangkan hasrat beliau. TIDAK MUNGKIN !!!  JADI KEPADA PEMILIK SUARA SUARA SUMBANG ITU, SORRYLAH KAU PUN PLAN SIK BERJAYA.

No comments: